mersin escort


Geri git   Forum Ortam > Diyet - Sağlıklı Beslenme > Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz

Diyet Yöntemleri ve Deneyimlerimiz Uyguladığınız diyet yöntemleri nedir, gelin hep beraber deneyimlerimizi paylasalım...

Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 21.Ocak.2015, 23:50   #1
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Bel çevresindeki yağlar nasıl erir?





Bir çok kişi bel çevresindeki yağlardan şikayetçidir ve bu durumdan kurtulmak için bir çok şey dener. Peki bel çevresindeki yağlar nasıl erir?
Bel çevrenizdeki yağlardan kurtulmak için öncelikle onların neden kaynaklandığını bilmeniz gerekir. Daha sonra hızlı tempoda bir yürüyüş programı ile belinizi inceltebilirsiniz ..
Politikacılar, dedikodu yazarları, doktorlar ve en yakın arkadaşınız aynı dertten yakınıyor; yağlanma! Özellikle de bel çevresinde oluşan yağlar! Bel çevresi yağları hakkında en güzel şey; onu ne kadar iyi tanıyıp neden oluştuğunu bulmaktır. Nedenini bulunca, kurtulmanız da o kadar kolay olur. İşte karın yağlarıyla ilgili bilmediğiniz gerçekler… Kafanızın bir köşesine yazın!
SAĞLIĞIN DÜŞMANI
* Tüm yağlar aynı değil:
Yaktığınzdan daha fazla kalori alırsanız, bu ekstra kaloriler iki değişik yerde toplanabilir. Vücudun uzun dönemli yağ saklama depoları hemen derinin altındadır. Kısa dönem için saklanan yağlar ise karnınızın derinliklerine depolanır. Karın kaslarınızın altına doğru şerit gibi sarkan bu yağlar, fileden bir önlüğe benzer.
* Gözle göremediğiniz yağlar en tehlikelisidir:
Bikini bölgenizi ve göbek deliğinizi çirkinleştiren yüzeysel yağlar bikini giymenizi engelleyebilir; ama bunları biraz sıkıştırmak sizi öldürmez. Ama eğer sağlam bir bira göbeğiniz varsa, yalan makinesine yakalanmış bir politikacıdan daha kötü duruma düşebilirsiniz. Bunun sebebi; çok fazla derinde bulunan yağların çok fazla miktarda protein ve hormon üretmesi ve bunun da çok büyük tehlikeler yaratmasıdır. Bunlar arasında; kötü LDL kolesterolü ve trigliserit seviyeleri, yüksek kan şekeri, tansiyon, insüline karşı direnç ve yaygın iltihaplanma var. Bunların hepsi kanser, kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve bunama gibi birçok hastalığı tetikliyor. Ne yaptığınızı bilirseniz genellikle bunları düzeltebilirsiniz. Bu yüzden okumaya devam edin!
KİLOYA DEĞİL SANTİME BAKIN
* Ölçülerinize güvenmeyin:
Riskli bel çevresi yağlarınızı azaltmaya başladığınız zaman kilonuz geçici olarak artabilir. Bu yüzden kiloya değil santime bakın. Eğer kadınsanız, bel çevreniz yaklaşık 81 santim; erkekseniz 87.5 santim olmalıdır.
* Bel çevresindeki yağların ortadan kaldırılması zor değildir:
Aşırı kilolu değilseniz ama yine de bel çevreniz kalınsa, belinizi inceltmenin en hızlı yolu yürüyüş yapmaktır. Her gün 30 dakikalık hızlı yürüyüşler bu yağ hücrelerinin yayılmasını engelleyecektir. Daha fazla yürüyerek bel çevrenize yeni bir görünüm kazandırabilir; sarkık karın yağlarınızı dümdüz bir karına dönüştürebilirsiniz.
Bel bölgenizi inceltmek için yürüyüşle birlikte direnç egzersizleri yapmaya başlayın:
Aksi taktirde aşırı yorgunluk yaşayabilirsiniz. Ağırlık çalışmıyor musunuz? Jimnastik salonuna gitmiyor musunuz? Sorun değil… Vücudunuzdaki temel kasların tümünü esnetip güçlendirmek için kendi vücudunuzu ağırlık olarak kullanarak 20 dakikada harika bir egzersiz yapabilirsiniz.
* Yediğiniz yağ, aldığınız yağı etkiler:
Altı yıl boyunca aynı miktarda kalori alan maymunlardan trans yağlarla beslenenlerin karın çevrelerinde diğerlerinden daha derin yağ birikimi oldu. Fizyolojik olarak, bu trans yağlarının bel çevremiz ya da damarlarımız için hiç de iyi olmadığını tahmin etmeye maymunlardan daha yakınız.
Tam tahıllılar, bel çevresindeki yağları korkutup kaçırıyor:
Eğer siz ve arkadaşınız rejime başladıysanız ve siz tam tahıllı gıdalar (Kahverengi pirinç, yulaf ve kepekli makarna-kepekli bisküviler) yiyorsanız ve arkadaşınız da işlenmiş tahıllar yiyorsa; (Kekten erişteye kadar beyaz ve zenginleştirilmiş tahıllardan/undan yapılmış her şey) ikiniz de aynı oranda kilo verebilirsiniz. Ama siz bel çevrenizdeki yağlardan daha fazla verirsiniz ve zararlı iltihaplanmanın bir göstergesi olan ‘C-reaktif protein’ seviyenizi azaltabilirsiniz. Üstelik sizin yediklerinizin tadı hem daha güzel olacaktır; hem daha fazla tokluk hissedeceksiniz ve dümdüz de bir karnınız olacak!
Bel çevresindeki yağlar canınızı mı sıkıyor?
Pek çok kadın düşük bel pantolonlardan taşan ve dar kıyafetlerde kötü bir görünüm veren bel çevresi yağlarından şikayet eder. “Bel çevrem kalınlaştı, göbeğim yağlandı, kilo veriyorum ama göbeğim hiç gitmiyor” gibi cümleler sıkça duyulur.
Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, hem görsel açıdan hem de pek çok hastalığa zemin hazırlaması nedeni ile bel çevresindeki yağların önemsenmesi gerektiğine vurgu yapıyor, sağlıklı beslenme ve egzersiz ile bu sorunun giderilebileceğini söylüyor.
Ayrıntılı vücut analiz cihazı ile abdominal yağlanmanın ölçüldüğünü söyleyen Selçuk, “Ayrıntılı vücut analizi bel çevresi yağ dağılımı ve miktarı hakkında 1 dakikada bilgi verir. Yapılan ölçümler sonucunda kişinin genel yağ yüzdesi, yağ kütlesi, bölgesel olarak yağ ve kasın dağılımı, bel kalça oranı baz alınarak yağlanmayı azaltacak diyet planlanır” diyor.
Bel çevresi geniş olan kişilerde kronik hastalıkların görülme sıklığının yüksek olduğunu hatırlatan Selçuk, “Özellikle metabolik sendrom, dislipidemi, kardiyovasküler hastalıklar ve tip 2 diyabetin sık gözlendiği bu kişilerde bu yağlanmayı azaltmak için doktor ve diyetisyen kontrolü şarttır. Çünkü bu kişilerde oluşan hormon bozukluklarında ilaç tedavisi gerekebilir. Diyet tedavisi bel çevresi yağlanmasını azaltır bu rahatsızlıkların oluşum riskini ortadan kaldırır” tespitinde bulunuyor ve bel çevresi yağlarından kurtulma rehberini şöyle sıralıyor:
1. ADIM: Bel çevresi yağlanmasının nedenini araştırmak
Vücutta yağlanma oranının yüksek olması sağlık problemlerinin var olmasında tek başına bir indikatör değildir. Fakat abdominal yağlanma olarak tanımladığımız bel çevresi yağlanmasının oluşmasında altta insülin direnci, kortizol fazlalığı, hipotiroidi, Cushing (böbrek üstü hormonların fazla çalışması) gibi sağlık sorunlarının olup olmadığının araştırılması gerekmektedir.
Yağlanma sebeplerinden bir diğeri de gıda alımında dengesiz tüketimdir. Menopoz dönemi de yağlanmanın vücutta fizyolojik olarak arttığı ve tetiklediği bir dönemdir. Hareketsizlik ve buna bağlı enerji harcamada azalma. Fazla alkol tüketimi de bel çevresi yağlanmayı artırmaktadır. Kronik stres bel çevresinde yağlanmaya en önemli nedenlerdendir.
2. ADIM: Nedeni bulduktan sonra çözüme yönelmek
Bel çevresi yağlanmasının sebeplerini öğrenmek için doktor kontrolü sonrasında gerekli tahliller yaptırılıp, hormonal bir sebep var ise ilaç tedavisi başlar. Bununla birlikte kilo fazlası olanlarda bel çevresi yağlarını azaltmaya yönelik diyetisyen kontrolünde diyete başlanır.
Kilo fazlalığı; fazla kilolu olma ya da obezite hangi aralıkta olursa olsun beraberinde vücutta yağlanmayı da artırmaktadır. Yapılan vücut analiz ölçümlerinde bu yağlanmanın miktarı ve dağılımı hakkında sonuç alındıktan sonra sık takiple kişinin sağlıklı kiloya gelmesi hedeflenir. Bu konuda hedeflenen tartı çok önemlidir. Hedef tartı uzun süre korunabilecek, kişinin boyu ve ayrıntılı vücut analizi ölçümü dışında yaşını da göz önüne alarak hesaplamak gerekir. Kısacası hedef kilo sağlıklı kilo olmalıdır. Diyetin içeriği karbonhidrat, yağ ve proteince dengeli olarak kişiye uygun olarak planlanır.
3.ADIM: Yağlı ve karbonhidratlı besinlerde miktar kontrolü şart!
“Ben hiç yağlı şeyler yemiyorum, yemeklerimi zeytinyağlı yapıyorum, evimizemargarin tereyağı hiç girmez… Fakat vücudum yağlanıyor” gibi cümleler de sıklıkta duyduğumuz cümlelerdir. Bilinmesi gereken en önemli gerçek vücutta oluşan yağ ile tüketilen yağ farklı şeylerdir. Vücut yağı; yağ ve yağlı gıdaları tüketme dışında örneğin, simit, börek gibi hamur işi besinler, meşrubatlar, bisküvi, cips, gofret, tatlılar, hazır et suları, salata sosları gibi daha sayabileceğimiz karbonhidrat ve proteinli gıdaların gereğinden fazla tüketilmesi sonucunda da vücutta artar ve bel çevresinde depolanır.
İNSÜLİN DİRENCİNE DİKKAT!
Özellikle insülin direnci gibi diyabet oluşum riski artmış kişilerde sıklıkla gördüğümüz abdominal yağlanmada diyetin içeriğinde özellikle glisemik indeksi düşük diyet uygulanarak bu kişilerde oluşan sürekli açlık hissinin ortadan kaldırılması ile kilo kontrolü sağlanır. Özellikle insülin direnci ile gelen hastalar “Yedikçe yeme isteğim oluyor, yemek sonrasında hemen canım tatlı bir şeyler çekiyor, sık acıkıyorum, çok sık tatlı yiyorum” gibi gıda alımında sıkıntılarla gelmekteler. Çünkü insülin direncinde aldığımız tüm besinlerin içeriğinde bulunan karbonhidrat olan şeker kandan hücrelere taşınamıyor ve hücreler kendini sürekli aç hissedip beyne açlık sinyali gönderiyor. O açıdan diyet yeterli ve dengeli öğünlerle sık aralıklı ve kan şekerini hızlı düşürüp kişiyi hemen acıktırmayacak şekilde planlanmaktadır.
Özellikle glisemik indeksi düşük bu diyetlerde pizza, burger gibi fast food yiyecekler, beyaz pirinç, makarna, gözleme, börek, reçel, bal, tatlılar, meyvelerden muz- incir- kavun- üzüm gibi daha birçok besinde kısıtlama yoluna gidilmektedir. Çünkü bel çevresini artıran besinler genelde glisemik indeksi yüksek gıdalardır.
GEÇİCİ ÇÖZÜMLER UYGULAMAYIN
Doğru zannettiğiniz en büyük yanlış yağlanmanın sadece bel çevresinde biriktiğini düşünmenizdir. Karın çevresinde oluşan yağlardan lipoliz, mezoterapi ve liposuction benzeri yöntemlerle ancak geçici olarak çözüm bulabilirsiniz. Bu konunun uzmanları da bel çevresi yağlanması yüksek olan kişilerde öncelikle fazla kiloların verilmesini vurgulamaktadırlar.
Yapılan yağ analizlerinde kişilerde abdominal yağlanma dışında bacak, kalça, gövde ve kollarda da yağ yüzdelerinin beldeki kadar yüksek hatta bazen beldekine oranla daha yüksek yağ yüzdelerine sahip olduğu görülmektedir. Yani kişi kilo alımı sırasında sadece karından yağ almış olduğunu görünüşünde hissetse bile ölçümler diğer bölgelerde de yağın kasa oranla olması gerekenden daha yüksek olduğu görülmektedir. Bu sebeple bu kişilerde genel yağlanmayı düşürecek şekilde diyet yapılarak vücudun tüm bölgelerinde yağ kaybı hedeflenecek şekilde kilo verimi sağlanır. Unutmayın her gıdanın fazlası vücutta depolanmayı tercih edecektir. Meyvenin fazla tüketimi de bel çevresini artırabilir. Yeterli miktarda tüketmek en önemlisi!
BESLENMEDE YAPILAN EN BÜYÜK HATALAR
Akşam sadece meyve yiyip yatmak, saat 6’ dan sonra yemek yememek, kahvaltı, öğle gibi ana öğünleri atlamak, diyette hiç ekmek yememek, ara öğünler yapmamak, yüksek karbonhidratlı besinleri diyette çok sık tüketmek, pilav, makarna, tatlı, mantı, çorba ve börek gibi yemekleri aynı öğünde bir arada tüketmek, kuruyemiş, kuru meyve gibi gıdaları gereğinden fazla tüketmek, light gıdaları kilo aldırmaz düşüncesi ile fazla miktarda tüketmek, yapılan en ciddi hatalar arasındadır.
Herkesin alması gereken kalori farklıdır. Herkesin yiyebileceği bir porsiyon ölçüsü vardır. Bir besini gereğinden fazla tüketmek de diyetten tamamen çıkarmak da doğru bir hareket değildir. Uzun açlıklar başta bel çevresi olmak üzere yağlanmayı artırır. Önemli olan sık aralıklarla yeterli miktarda tüketmeyi öğrenmektir. Önemli olan aynı öğünde çok çeşit yemeği bir arada tüketmek değil, farklı öğünlerde az miktarlarda ve çeşitli beslenmektir.
AMAÇ ENERJİ HARCAMAYI ARTIRMAK
Aslında bir adımsayar alarak öncelikle günlük nasıl bir harcamanız olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Çalışmalar bir kişinin günde 8000-10000 adım atması gerektiğini gösteriyor. Çok hareketli olduğunuzu veya hareketsiz olup olmadığınızı anlamanın en pratik yolu adımsayar alıp kendinizi takip etmek ve adım sayılarınızı gün geçtikçe artırarak daha da enerji harcamak atacağınız en büyük adımdır.
Egzersiz yapmak vücutta genel yağlanmayı azaltan en önemli parametrelerden bir tanesidir. Özellikle yürüyüş ya da yüzme vücutta hem bölgesel hem genel yağlanmayı düşüren 2 spor şeklidir. Haftada 4 kez 35-45 dakika tempolu aralıksız yapılan aktivite yağlanmayı azaltır. Hızlı yapılan aktivite, sizi daha çok terleten aktivite kas oranınızı azaltmaktan öteye gidemez. Romatizması, kalp sorunu, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalığı bulunan kişilerin hekimlerinin kontrolünde ve önerilere uyarak spor yapmaları gerekir. Egzersizi tek başına uygulamak yağlanmanızı azaltmaz, tam tersi size kilo bile aldırabilir. O yüzden hem egzersiz hem de sağlıklı bir diyet programını aynı anda uygulayarak abdominal yağlanmayı düşürebilirsiniz.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
bel, Çevresindeki, erir, nasıl, yağlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı




RSS Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Şu Anki Saat: 14:55
kocaeli escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort karşıyaka escort çankaya escort tuzla escort seks hikayeleri seks filmi izle sincan escort kızılay escort rus escort etlik escort izmir escort izmir escort izmir escort istanbul travesti eryaman escort etlik escort Anadolu Yakası Escort Kartal escort Kurtköy escort Maltepe escort Pendik escort Kartal escort altyazılı porno şişli escort istanbul escort mecidiyeköy escort beşiktaş escort taksim escort fındıkzade escort çapa escort fatih escort topkapı escort escort şişli escort bayan bayrampaşa escort merter escort escort mecidiyeköy bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort bursa escort alt yazılı porno Casibom Casibom Casibom Giriş Casibom Yeni Giriş Onwin gaziantep escort bayan gaziantep escort seks hikayeleri gaziantep escort Canlı bahis siteleri escort escort escort travestileri travestileri Escort Escort bayan Escort bayan bahisu.com girisbahis.com etlik escort etimesgut escort istanbul Escort istanbul Escort Acıbadem Escort Ataşehir Escort Bostancı Escort Göztepe Escort Kadıköy Escort Kartal Escort Kurtköy Escort Maltepe Escort Ankara escort bayan Escort ankara Escort ankara Escort eryaman Keçiören escort Escort ankara Sincan escort bayan Çankaya escort bayan antalya rus escort