Su içme ihtiyacınız olmasa bile gün içinde bol bol su için. Başlangıç için günde 2 litre hiç de fena sayılmaz.
Yediğiniz her şeyi uzun uzun çiğneyin. Çiğnemek, yediklerinizi daha midenize ulaşmadan öğütmeya başlamanız demektir. Bu da yediklerinizi daha kolay sindirmenizi sağlar.
Öğün sayılarınızı artırarak atıştırma krizlerini atlatın. Öğün sayınızı çoğaltın, porsiyonlarınızı küçültün.
Almanız gereken günlük kalori miktarının karşılığı olan yiyecekleri 7-8 ve hatta 9 öğüne dağıtın. Böylece hem atıştırmaya zamanınız kalmaz, hem de sürekli yemek yediğiniz için diyet psikolojisinden kurtulursunuz. Üstelik bu sayede metabolizmanız hızlanır ve yediklerinizi çok daha çabuk yakarsınız.
Ekmek olarak çavdarlı veya çok tahıllı, esmer ekmeklere yönelin. Beyaz ekmeğe oranla daha besleyici olan bu ekmekler sayesinde daha az yemenize rağmen çok daha çabuk doyacaksınız.
Unutmayın, ne yediğiniz kadar onu pişirme tekniğiniz de çok önemli. Et, tavuk veya balık; tüm etleri ızgara veya haşlama yemeye gayret edin.
Tatlıya ihtiyacınız olduğunda her zaman sütlü tatlıları tercih edin.