Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Diyet Listeleri (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Diyet Kahvaltı Tarifleri (http://forumortam.com/showthread.php?t=81350)

buse 15.Ocak.2018 00:06

Diyet Kahvaltı Tarifleri
 
Diyet Kahvaltı Önerileri

Diyet kahvaltı tarifleri ile kahvaltı yapmak dengeli beslenme ve vücut sağlığı açısından günün en önemli öğünüdür. Güne kahvaltıyla başlamak metabolizmanızın %10 daha hızlı çalışmasını ve hızlı kalori yakmanızı sağlar. Hem siz hem de sevdikleriniz için bu önemli ve keyifli öğünü, sağlıklı ve çeşitli atıştırmalıklarla lezzetli ve zengin bir şölene dönüştürebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey aşağıda paylaşacağımız birbirinden pratik ve sağlıklı tarifleri kahvaltılarınızda denemek. Böylece hem güne enerjik bir başlangıç yapmış olursunuz hem de tokluk hissini artıracağı için öğle yemeklerinde fazla besin tüketimini engellemiş olursunuz.
Enerjisi 400 kaloriden düşük sağlıklı ve lezzetli kahvaltılıklar;
http://diyetsaglikliyasam.com/wp-con...iyet-tarif.jpg

Avokadolu ve Tahıllı Ekmek

Yarım avokado, 2 yemek kaşığı lor peyniri, karabiber, kekik, pul biber, 3 dilim tam tahıllı ekmek.
Öncelikle yumuşamış avokadonuzun kabuğunu soyun ve bir çatal yardımıyla püre haline getirin. Baharatlarını ekleyin ve ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün. Egzotik tatları sevenler için oldukça lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık avokadolu tahıllı ekmekleri denemenizi tavsiye ederiz.
Yumurtalı Domates Dolması

4 adet domates, 4 adet yumurta, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,1 su bardağı rendelenmiş domates, yarım su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber.


Öncelikle yıkadığınız domateslerin sap kısmından kapak şeklinde kesin. İçini bir kaşık yardımıyla çıkartın ve biraz tuz serpiştirin. Dolma sosu için zeytinyağını bir tavada kızdırın, rendelenmiş domatesleri ve sıcak suyu ekleyin ve 5 dakika kadar ocakta pişirin. İç kısımlarını boşalttığınız domateslerinizin içine rendelenmiş kaşar peynirini eşit şekilde paylaştırın. Fırın tepsisine aldığınız domateslerinizin içine birer tane yumurta kırın ve pişirdiğiniz domates sosundan üzerine gezdirin. 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. Kızarmış ekmek dilimlerinizi bir bir bandırarak bu lezzetli tarifi bekletmeden sevdiklerinizle mutlaka paylaşın.
Bol Sebzeli Fırında Tulum Peynirli Omlet

8 adet yumurta, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 10 adet salkım domates, 1 çay bardağı süt, 1 adet sarı biber, 1 adet kırmızı biber, 1 adet küçük soğan, 100 gr. Tulum peyniri, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kekik.
Derin bir kabın içine tüm yumurtaları kırın ve biraz çırpın. Zeytinyağı ve sütü de ilave edip çırpmaya devam edin. Ardından tüm baharatlarını ve tuzunu ekleyin. Diğer taraftan biberlerinizi ve soğanınızı ince ince doğrayın. Domateslerinizi ortadan ikiye bölün. Soğanın ve tulum peynirinin tamamını, domates ve biberlerin yarısını çırptığınız yumurtalı karışıma ilave edin. Demir döküm tavanızı bir parça tereyağı ile hafifçe yağlayın ve içerisine yumurtalı sebzeli karışımı dökün. Ayırdığınız domatesleri ve biberleri de üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin ve sıcak servis edin. Dilerseniz üzerine doğranmış yeşillik ve biraz daha karabiber serpebilirsiniz. Muhteşem tulum peynirli ve sebzeli bu omleti denemenizi tavsiye ederiz.
Kahvaltı masalarınızı şenlendirecek bu pratik ama bir o kadar da sağlıklı tarifleri denemeden geçmeyin deriz. Hem ruh halinizi hem de vücut sağlığınızı olumlu yönde etkileyen bu öğün metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını ve daha fazla kalori yakmanızı sağlar.


Şu Anki Saat: 22:39

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.