Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Alternatif Tıp (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=47)
-   -   Bel Fıtığı İçin Şifalı Bitkiler Otlar (http://forumortam.com/showthread.php?t=81391)

buse 18.Ocak.2018 21:21

Bel Fıtığı İçin Şifalı Bitkiler Otlar
 
Bel Fıtığı için Kırkkilit Otu

Kamu dilinde Kırkkilit, Atkuyruğu, Tilkikuyruğu bu gibi isimler alır. Kırkkilit yetiştiği yerin toprak özelliklerine göre 3 ila 16 dereceye kadar silisik asit içerir. Bu bitki ile alakalı kritik bir ipucu verelim: Sulak yerlerde ve bataklıklarda yetişen ve ağaçlaşmış gövdeli büyük bitkiler ayrıca gövdesi parmak kalınlığına ulaşanlar- banyo için kullanılır. çay şekilde içmek için ise orman kenarlarında yetişenler ve küçük kısa boylu olanları tercih edilmelidir.


http://diyetsaglikliyasam.com/wp-con...-faydalari.jpg
Bu nebat halk hekimliğinde çok aşırı uzun süreden bu yana epey bir iyi tanımlanır ve çok olarak kullanılır. özellikle ciğer, böbrek ve mesane rahatsızlıkları ile kan dindirme konusundaki etkisi çok aşırı iyi adlandırılır.
En mühim etkisi bel fıtığı için kullanılmasıdır.
Ağır yaralanmalar hatta kemiğe kadar işlemiş bulaşmış yaralarda Kırkkilitin olağanüstü bir şifa kabiliyeti bulunmaktadır. yine kireçlenmeler, romatizmal ağrılara karşı çıban otuyla birlikte alındığına etkisi bir kat daha çok artar. yine iskelet sistemini destekleyici etkisi sebebiyle kemik kırıklarında ve kemiğin de hasar gördüğü burkulma ve zedelenmelerde Kırkkilit çayı çok aşırı etkilidir. idrar söktürücü etkisi olması sebebiyle ayak kırıklarında haddinden fazla tüketimi yararlı değil zararlıdır.


Şu Anki Saat: 19:51

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.