17.Ocak.2018, 23:53
|
#1 |
Senior Member
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
| Keten Tohumu Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır? Keten ve Keten tohumu Hakkında Değerli Okurlarımız ve üyelerimiz çok yararlı olan Keten 30 ila 100 santim boyuna kadar ulaşabilen bir yıllık bir bitkidir. Gerçekte doğal yabani keten in kültüre alınmasıyla tarımı sonra mümkün olmuştur. Özellikle Akdeniz havzasında o bölgede yetişir ve yayılım gösterir. Gök Yüzüne doğru dallanan yeşil bir gövdeye sahip olan keten. Ayrıca Keten ucu sivri olan ve uzun yapraklara sahiptir. Çiçekleri deniz mavisi renginde ve oldukça şık gösterişlidir. Meyveleri yaz mevsiminin sonlarında olgunlaşır. Meyveler içerisinde genelikle 2 adet tohum barındıran sivri yapılı ve kahve renklidir. Bu Keten bitkisi özellikle ılıman karakterli iklimleri sevmektedir. Ayrıca Kireçli topraklarda yetişen keten bitkisi tohumlarının sayesinde üretilebilmektedir. 1- Keten tohumu Nedir? Neden değerlidir? Değerli Okurlarımız Keten tohumunun; Kolesterolü düşürdüğü ve felç ve kanser için iyi bir onarıcı ve destek gıdası olduğu, Sindirim sisteminin önemli organları mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve Genelde kabızlığa çok iyi geldiği ve Özellikle de unutkanlık gibi benzeri rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir. Yukarıdaki sayılanlardan daha farklı olarak keten tohumu; Kan şekerini ayarlamada önemli rol oynar Bazı deri hastalıklarının düzelmesi iyileştirilmesinde etkisi olur Bazı yaraların daha hızl iyileşmesi için destekleyici besin olarak Vücudumuzun Kemik ve destek sistemin sağlam bir şekilde kuvvetlendirilmesinde Bazı solunum yolu gibi rahatsızlıklarında Deri ve organların dış yüzeylerini korumak ve örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun bir zamanlardan beri kullanılmaktadır ve dilden dile önerilmektedir. 2- Keten tohumunun kullanıldığı yerler nerelerdir? -Omega–3 Vitamini içerir hem de yüksek oranda. Öncelik olarak ketentohumu yüksek oranda Omega–3 içermektedir. Vitaminlerin en çok önem verilen bir vitamin olan Omega–3 bilindiği üzere dahada esnek bir yağ asidi içerir ve buda hücre zarının daha fazla akışkan olmasını sağlar. Akışkanlığı artan vücut hücresi zarında proteinler birbirleriyle daha iyi bir şekilde etkileşime girer. Gerçekte Aslında keten tohumunun hücre zarıyla ve ilgili rahatsızlıklara iyi gelmesinin sebebi esprisi yapısında bulunan Omega–3 yağda yatar. Ayrıca Yukarıda verilenlere dikkat edilirse deri ve iç organların üstüne üzerini örten zarlarla ve ilgili hastalıkların tamamına iyi gelmektedir keten tohumu mucizevi dememizi bir nebze anlamışınızdır. Özellikle balık sevmeyenlerdeki vitamin eksikliği ve dahası vejetaryenlerde eksikliği önemli derecede olan Omega–3 lerin yerine konulması açısından önemli olan keten tohumu çok değerlidir. – Zayıflatıcıdır Zayıflamanıza Etkisi Keten tohumu ve keten tohumu yağı kesinlikle iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı bir etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi şudur insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü yok eder. İkincisi ise Şudur bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve rahat iyi çalışmasını sağlar. – Önemli Vitaminlerden B12 vitamini içermektedir Siz Değerli Okurlarımızın Yine dışarıdan alınması gereken önemli ana temel maddelerden birisi de B12 vitaminidir. Bu vitamin açısından çok değerli olan keten tohumu yine vejetaryenler için önemli bir besin kaynağı olmaktadır. Keten tohumunu nasıl tüketmeliyiz? Diyet Sağlıklı yaşam ailesi Keten tohumunu; yağ şeklinde ve taneler halinde veya infüzyon(demlenmiş) bir şekilde alabilirsiniz. Öğütülmüş olan keten tohumu eğer bir kap içerisinde korunup barındırılmaktaysa yaklaşık 1 ay kadar doğallığını ve tazeliğini korumaktadır. Hayır Siz, tohum şeklinde olan keten tohumu aldıysanız bir bölümünü nemli pamuk arasına alınız ve çimlenmesini kesinlikle bekleyiniz. Eğer keten tohumları görüldüğü üzere çimleniyorsa bilin ki almış olduğunuz keten tohumu tazedir ve doğaldır rahatlıkla tüketilebilir. Tane halinde keten tohumu Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle vücudumuzun sindirim sistemini düzenlediği toplumca bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sonrasında sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı kadar sıcak suyla ıslatılarak yoğurt gibi besinleri yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir. Yağ halinde Keten Tohumu Değerli okurlarımız keten tohumu yağı alacaksanız; özellikle küçük boydaki şişelerde ve güvenilir yerlerden almalısınız. Aldığınız bu yağı Işık ile ısı ve ağır kokulu ortamlardan kesinlikle korumalısınız. Keten tohumu yağı günde 1–1,5 tatlı kaşığı kadar alınabilir. Bazı besinlerle birlikte de rahatlıkla alabilirsiniz bu sizin damak zevkinize ve size kalmıştır. Sıvı halinde Keten Tohumu Bu şekilki keten tohumunun demlenmesi (infüzyon) ile olur ve bu şekilde elde edilmektedir. Günlük tüketilebilecek miktarlarda Hemen kaynamış suya ketentohumu katılarak yapılır. Fazla beklemeden tüketilmesine dikkat edip mümkün oldukça özen gösterilmelidir. Size DiyetSaglikliYasam.Com Olarak Keten Tohumu ve Diğer Şifalı Bitkiler Hakkında Bütün Detaylı Bilgileri Sağlamayı Görev Edinmiş Sağlık Platformudur Teşekkürler. |
| |