Forum Ortam

Forum Ortam (http://forumortam.com/index.php)
-   Ağız - Diş Sağlığı ve Bakımı (http://forumortam.com/forumdisplay.php?f=44)
-   -   Diş ağrısı neden oluyor? (http://forumortam.com/showthread.php?t=26840)

buse 05.Şubat.2015 00:28

Diş ağrısı neden oluyor?
 
http://www.meleklermekani.com/wp-con...den-oluyor.jpg

Diş ağrıları dayanılmaz ağrılarıyla bilinmektedir. Eğer sizlerinde diş ağrısı gibi bir probleminiz varsa diş ağrısının sebepleri ve diş ağrısını evde tedavi edebilmek için uygulayacağınız yöntemleri bu makalemizde paylaşıyoruz…
Diş ağrısı hayatımızın belirli dönemlerinde başımıza gelen sinir bozucu bir durumdur. Sorun çözülene kadar beraberinde uykusuz geçen geceleri getirir. Dilerseniz diş ağrısını detaylı olarak inceleyelim.
Diş ağrısı iltihaplanma ve hassasiyet nedeni ile diş ve çevresinde hissedilen acıdır. Diş ağrıları keskin, basınçlı, ısıya ve tatlılara duyarlıdır. Şiddetli ağrılarda sorunun nedeninin belirlenmesi zordur. Dişi ağrıyan her hasta bir diş hekimine başvurmalıdır. Tedavi edilmeyen diş ağrıları zamanla kötüleşir ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir.
Diş ağrısı dişlerde çürük, abse, iltihap, diş eti hastalıkları, çene problemleri, kırılma ya da yerinden oynama, diş kökü hasarı, besinlerin sıkışması, dişlerin kenetlenmesi / bilenmesi hastalığı (bruksizm), sinüzitlerin dolarak basınç yapması ve yaralanmalar nedeni ile gelişebilir.
Diş ağrısının sebebive yeri bir profesyonel tarafından belirlenebilir. Hekim yiyeceklerin, sıcaklığın ve ısırmaya duyarlılığın olup olmadığı, ağrının gece devam edip etmediği ile ilgili sorular soracaktır. Daha sonra kızarıklık, apse ve diş eti hastalıklarının belirtilerini izleyebilmek için ağız içi muayene yapılır. Alana duyarlılık tespiti için ılık su dökülebilir ya da basınç uygulanabilir. Çürük ve yarıkların tespiti, kemik hastalıklarının farkedilmesi için röntgen çekilmesi gerekebilir.
Diş ağrısı her zaman bir diş hekimi tarafından yapılmalıdır. Ancak bazı yöntemlerle acının yönetimi sağlanabilir. bunlar ılık su ile gargara, diş ipi ile yiyecek artıklarının çıkarılması, ağrı kesici yutulması (asla dişlere yerleştirilmemelidir.), soğuk kompres uygulama ve karanfil yağı damlatmaktır.
Diş ağrılarının tedavisi altta yatan probleme göre yapılmaktadır. Çekim, dolgu, çürük temizliği, kanal tedavisi gibi yöntemler kullanılmaktadır. Diş ağrısı tedavi edilmediğinde ciddi bir enfeksiyon gelişebilir. Sinüsler, çene kemiğine yayılabilir ve kan zehirlenmesine kadar gidebilir.
Diş ağrısını önlemenin anahtarı ağız bakımıdır. Günde iki kere tercihan yemeklerden sonra fırçalama yapılmalı ve diş ipi kullanılmalıdır. En az altı ayda bir diş hekimine profesyonel temizlik ve muayene için başvurulmalıdır.


Şu Anki Saat: 23:06

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.