Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 28.Kasım.2014, 00:17   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Silikon 50 yıldır tahtan inmiyor!

Yeni silikonlar daha doğal görünüyor...








Meme büyütmede son dönemde yağ enjeksiyonları, hyalüronik asit kökenli dolgu maddesi enjeksiyonları, vakum teknolojileri ve kök hücreler gündeme gelse de aslında silikon protezler hala en geçerli yöntem. Acıbadem Fulya Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ferit Demirkan, yaklaşık 50 yıldır kullanılan bu protezlerin son yıllarda adeta evrim geçirdiğini ve yeni silikon protezlerin göğüs duvarına oturan bölümlerinin yenilenmesi sayesinde meme estetiğinde daha doğal sonuçlar elde edilmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

YENİ SİLİKONLAR ‘ESTETİK OLMUŞ’ GÖRÜNTÜSÜ VERMİYOR

Kadınların silikon protezler konusunda en önemli şikayeti özellikle de ince yapılı kadınlarda silikonun üst kısmının sert bir geçiş yaratması nedeniyle, memeye yandan bakıldığında silikon takıldığının gözle görülebilir olmasıydı. Prof. Dr. Ferit Demirkan, bu sorunu çözmek için yeni bir teknoloji geliştirildiğini belirterek şu bilgileri veriyor:

“Silikon protezlerin üst ve arka kısmında daha yumuşak kıvamlı bir silikon kullanılıyor. Alt ve ön tarafta ise uygun duruşu sağlamak için standart, kendi şeklini koruyan sert silikonla ikinci bir tabaka oluşturuluyor. Böylece meme yukarıdan, yandan bakıldığında memenin üst kısmında silikon takıldığını gösteren bir sert hat oluşmuyor. Oluşmadığı için de kişi silikon taktırıp memesini büyütmüş gibi görünmüyor.”

SİLİKON KAS ALTINA KONULUNCA AĞRI OLUYOR

Ülkemizde de bulunabilen bu yeni teknolojiyle üretilmiş silikon protezler sayesinde, kas altına koyarak yapılan işlemlerin azalacağını ifade eden Prof. Dr. Ferit Demirkan, “Bilindiği gibi kas altına konan implantlarda ameliyat sonrası ağrı ve implantın dönmesi ile asimetri ortaya çıkması gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. İkinci kez ameliyat edilmesi gereken olgularda veya meme toplama ile beraber implant konacak olgularda da bu iki tabakalı silikon protezler öneriliyor. Arka tarafın yumuşak bir silikondan olması, daha dolgun bir memeye sahip olmak isteyen isteyen kadınlarda daha doğal sonuçlar alınmasını sağlıyor” diyor.

YENİ PROTEZLERİN KENARI İNCE, BU YÜZDEN DOĞAL DURUYOR

Yeni nesil silikon meme protezlerinin göğüs duvarına oturan kısımlarının içbükey olduğuna değinen Prof. Dr. Ferit Demirkan, bu konuda şu bilgileri veriyor:
“Kenarları da eskisine göre daha inceltilmiş olan bu protezler göğüs ön duvarının yapısına daha iyi uyum sağlıyor. Bu şekilde protezlerin yer değiştirmesinin azaltılabileceği düşünülüyor. İmplantların yüzey kaplamasındaki değişim de sürüyor. Pürtüklü kaplamaların dokusunun daha inceltildiği yeni protezler olduğu gibi poliüretan kaplamalı protezler sayesinde de vücutta estetik operasyondan sonra daha az kapsül (vücudun protezi reddiyle oluşan sertlikler) oluşuyor. Silikon implantı saran poliüretan köpük zaman içinde vücut dokularında çözünüyor ve silikonun çevresinde sert bir tabaka oluşmasına engel oluyor. Bu ürünler Avrupa’da sıklıkla kullanılmasına rağmen, Amerika’da FDA onayı olmadığı için henüz kullanılamıyor. Silikon taktırdıktan sonra kapsül oluşmuş, eline sertlikler gelen kadınlarda ya da başka bir nedenle protezini değiştirmek isteyen kadınlarda poliüretan implantlar kullanılabilir.”
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla