Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 11.Aralık.2020, 01:59   #1
admin
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,511
Standart Birbirinden güzel banyo zeminleri

Banyosunu yenileme isteyenler için şahane zemin önerileri

Banyolarımız evlerimizi dekore ederken veya tadilat planları yaparken ilk önce aklımıza gelen yerler değildir. Eğer banyomuzda bir değişiklik yapacaksak da genellikle üzerinde fazla düşünmeden malzemeleri seçeriz ve tez elden uygulamaya girişmek isteriz.
Fakat bu şekilde yapılan banyolar ancak her evde karşılaştığımız sıradan ve birbirinin aynı banyolardan biri olabilir ancak. Oysa evinizin her odası ve her bölümü gibi banyonuz da özel bir ilgiyi hak eder. Halihazırda yapmakta olduğunuz harcamaların bir kuruş bile üzerine çıkmadan, yalnızca güzel bir tasarım yaparak ev ne istediğiniz üzerine düşünerek bile çok güzel bir banyo ortaya çıkarabilirsiniz.
Elbette bu banyonun en önemli unsurlarından biri zemini olacaktır. Şimdi herhangi bir yapı markette ya da katalogda ilk etapta karşılaşacağınız basit fayansları unutun. Ve çok daha başka alternatifleriniz olduğunu hatırlayın. Çünkü artık ev dekorasyonuyla ilgili her şeyde olduğu gibi banyo zeminlerinde de sayısız seçenek mevcut. Üstelik bu seçeneklerin pek çoğu ciddi anlamda maliyet farkı da yaratmıyorlar.
Dilerseniz sizler için birbirinden güzel banyo zeminlerinden yaptığımız derlemeye bir göz atın, mutlaka kendinize uygun bir seçenek bulacaksınız.


Parke formunda fayanslar
(Badeloft GmbH / homify.com.tr)
Islak zemine dayanıklı laminant parkelerin büyük bir hızla yaygınlaştığı bir dönemde olmamıza rağmen, her türden evin her odasını sarmakta olan laminantlardan hoşlanmıyorsanız, veya görüntüsü farklı olsun ama malzemesi klasik olsun diyorsanız, parke formunda ve renginde tasarlanmış bu fayanslar tam size göre. Beyaz duvar ve vitrifiyelerle kontrast bir görüntü yaratan ve aynı zamanda kolay bir temizlik imkanı sunan bu harika yeni nesil fayanslar, minimal ve modern banyolardan hoşlananlar için de güzel bir seçenek.


Dayanıklı ve şık bir malzeme
(Kerim Çarmıklı İç Mimarlık / homify.com.tr)
İster açık isterse de kapalı alanlarda olsun, kullanıldıkları her yerde derhal göze çarpan ve bu mekânlara karakter katan şık yer karoları, aynı zamanda dayanıklılıkları ile de ön planda olan malzemeler. Islak zeminler için de güzel bir alternatif olan bu yer karoları, bu banyoda görüldüğü gibi rüstik dekorasyonlarla da büyük bir uyum gösterme eğiliminde.


Mini fayanslar
(Udesign Architecture / homify.com.tr)
Fayansların en belirgin özelliklerinden biri de standart boyutlarda olmalarıdır. Son yıllarda daha büyük ve küçük ebat alternatifleri çıkmış olsa da, yakın bir zamana kadar yalnızca tek bir standart boyutta üretilen fayanslar, pek çoğumuzun aklına her şeyden önce bu boyutlarıyla kazınmıştır. Bu yüzden tek farkları boyutları olan bu mini fayanslar bile bir araya geldiklerinde göze çok şık görünebiliyorlar. Elbette bunda müthiş iddialı bir dizayna sahip olan bu banyonun da payı büyük.


Doğal taş kaplamalar
(Gingins ? Aguirre / homify.com.tr)
Doğal taşlar artık yalnızca yapı malzemeleri olarak değil, özellikle iç mekânlarda çok çeşitli dekoratif amaçlarla da kullanılmakta. Çeşitli zemin ve duvarlarda kullanılan doğal taş kaplamaları da sıklıkla karşımıza çıkıyor. İskandinav tasarım çizgisinden izler taşıyan bu şık banyoda ise hem zeminde hem de duvarlarda doğal taş kaplamaları görüyoruz. Ahşap ve taş uyumu gerçekten göz kamaşıtırıyor.


Banyonuzda deniz kenarı esintisi
(Puschmann Architektur / homify.com.tr)
Oldukça sıradışı bir seçenek: çakıl taşlarıyla kaplı bir banyo zemini. Ayaklarınızda adeta masaj etkisi yaratacak müthiş bir dokunma deneyimi yaşatması bir yana, görüntüsüyle de gerçekten son derece cazip olan bu çakıl taşı kaplaması herhangi bir banyoyu tek başına dahi güzelleştirebilecek bir potansiyele sahip.


Mozaik kaplamalar
(Espaces A Rever / homify.com.tr)
Ne çok eski ne de çok yeni bir seçenek olmasına karşın, her dönemde geçerliliği olan ve modası asla geçmeyen mozaik kaplamalar, hem fayansın verdiği klasik havayı temin etmekte, hem de buna bir parça modern görüntü eklemekte. Sonuç olarak ortaya sade, şık ve işlevsel bir banyo çıkıyor.
Daha fazla resim ve seçenek için:
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla