Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 09.Eylül.2020, 02:55   #1
admin
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,511
Standart Ev yapımı bulyon

İpek Bozkurt'tan ev yapımı bulyon tarifi...



İpek Bozkurt'tan ev yapımı bulyon tarifi...
Malzemeler
1 havuç
1 kabak
2 sap kereviz
5-6 adet kiraz domates
1 soğan
1 diş sarımsak
1 küçük zencefil koku
1 tavuk butu
1 çay kaşığı kurkuma
Tuz

**
Yapılışı
Tavuk butu sirkeli su içinde haşlanır. Didiklenir. Bütün sebzeler yıkanır, kurulanır ve çok ince bir şekilde doğranır. Zencefil kabuğu soyulduktan sonra sebzelere karıştırılır. Üzerinde yağlı kağıt bulunan tepsiye doğranmış sebzeler, tavuk parçaları mümkün olduğunca üst üste gelmeyecek şekilde yayılır. Sebze tepsisi 70-80ºC fırında kapağını hafif açık bırakarak en az 4 saat kurutulurlar.
*
Bu aşamada fırın söndürülür, kapağı kapatılır ve bütün bir gece boyunca o şekilde içinde bırakılır. Ertesi gün kurutulmuş sebzeler tartılır, ağırlıkları kadar üzerlerine tuz eklenir, kurkuma da katıldıktan sonra, blendırda un ufak olacak şekilde çekilir. Bir kavanoz içinde buzdolabında saklanır.
*
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla