Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 01.Temmuz.2020, 03:00   #1
admin
Senior Member
 
admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 03.Mayıs.2014
Mesajlar: 5,511
Standart Çilek açık ara önde...

Artık takip etmekte zorlandığımız inanılmaz bir bilgi karmaşası var beslenme konusunda. Üreticiler, sanayiciler ve tıp doktorları; hepsi başka telden çalıyor.



Artık takip etmekte zorlandığımız inanılmaz bir bilgi karmaşası var beslenme konusunda. Üreticiler, sanayiciler ve tıp doktorları; hepsi başka telden çalıyor.
Artık takip etmekte zorlandığımız inanılmaz bir bilgi karmaşası var beslenme konusunda. Üreticiler, sanayiciler ve tıp doktorları; hepsi başka telden çalıyor. En doğrusu kendi bedenimizi dinlemek. Bir de ninelerimiz nasıl beslenmişse öyle, mümkünse evde beslenmek...
*
Elimde, doktorumuz Banu Özmen?in eşime verdiği besin piramidi şeması, Nişantası?nda şaşkın şaşkın yürüyorum. Şaşkınım, çünkü 5 yıl öncesine kadar uyguladığımız Akdeniz beslenme piramidinin yeşil sebzeler hariç neredeyse tamtersi bir diyagramvar önümde!
*
Bol yeşillik, gayet güçlü oranda yumurta, kırmızı et, tavuk ve balıktan oluşan protein, azıcık süt ve peynir, ondan da az tahıl grubu ve neredeyse hiç şekersiz bir formül... Artık takip etmekte zorlandığımız inanılmaz bir bilgi karmaşası var bu konuda. Üreticiler, sanayiciler ve tıp doktorları; hepsi başka telden çalıyor. En doğrusu kendi bedenimizi dinlemek. Bir de ninelerimiz nasıl beslenmişse öyle,mümkünse evde beslenmek...
*
Unu bol kullanacağız
Hemyemek yapmak da her geçen gün kolaylaşıyor. Elektronikmutfak aletlerimüthiş yardımcı. Ayrıca neredeyse her gün yeni bir yemek kitabı çıkıyor. Hepsi de biribirinden güzel. Yerimolsa her çıkanı satın almak isterim. Eşim?Artık yeter? dese de bu sene Anneler Günü hediyem yine bir kitaptı. Bu işte ilerlemenin çok önemli bir parçası zengin bir gastronomi kitaplığınızın olması. Özenle çekilmiş her fotoğraf size yeni bir denemenin yolunu açabiliyor.
*
Elimdeki yenilenmiş besin piramidine bakarak ve sağlıklı beslenmeye ilgiyi de düşünerek size epeyce ot yemeği tarifi vermeliyim. Malzemelerimizin çoğu da glisemik endeksi çok yüksek olmayan sebze ve meyveler olmalı.
*
Salatalık, kuşkonmaz,marul, turp başımızın tacı. Arkadan avokado, enginar, domates ve havuç geliyor.Meyvelerden çilek açık ara önde. Yumurta, et ve balıkta problemyok. Tatlılardansa aslında hiç bahsetmemeliyim. Ama o durumda da hayatın keyfi kaçar... O yüzden hemen söyleyeyim; bu hafta unu bol kullanacağız. Çileğin bollaştığı günlerde çilekli pasta yapmayı unutamayız. Çay saati için de lor peynirli kurabiyeyi ve taze vişneli tartı deneyin derim...
*
*
admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla