Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 20.Ocak.2018, 11:08   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Yağ Yakımı İle İlgili Yanlış Bilinenler

Yağ Yakımı İle İlgili Yanlış Bilinenler

Yağ yakımı, spor yapan ve fit kalmaya özen gösteren herkesin ortak derdidir. Bu konuyla ilgili pek çok şey söylenir ancak bazıları doğru bilinen yanlışlar arasına girmektedir. Bu yüzden iyi araştırıp öğrenmeli ve doğru bilgileri spor hayatınıza uygulamalısınız.
Yağ Yakımı İle İlgili Yanlış Bilinenler Nelerdir?
Genellikle yavaş tempolu kardiyo çalışmanın şiddetli kardiyoya göre daha fazla yağ yaktığı söylenir. Ancak bu yanlış bir bilgidir. Vücudu çalıştırırken öncelikle yakılan enerji deposu yağ deposudur. Yavaş hareket edildiğinde bu süreyi uzatarak yağ yakımının arttırıldığı iddia edilir. Ancak tam tersine, uzun süre çalıştığınızda hem yağ yakımı artar hem de kalori miktarınız artar.
Sadece kardiyo yaptığınızda yağ yakacağınıza dair bir bilgi de dolanmaktadır. Ancak bu da tamamen yanlış bir bilgidir. Vücudunuzdaki kas kütlesini arttırmak için yapılan sporlar da yağ yakımını arttırmaktadır.
Çünkü vücudunuzda fazla olan yağları yakmadan kas kütlesini kuvvetlendirmek pek mümkün değildir. Metabolizmanızı hızlandıracak antrenmanlar yaparak yağ yakabilirsiniz.
Esasında yapılması gereken şeyler; sağlıklı beslenmek ve doğru hareket etmektir. Eğer yakımını ve metabolizmanızın çalışma hızını arttıracak şekilde beslenip bunu da sporla desteklerseniz, kilo kaybınız yağdan olur. Aksi takdirde kas kütlelerinizin erimesine yol açarsınız.
Kilo verirken önemli olan detay vücut ağırlığınızın azalması değildir; bu azalmanın yağdan olmasıdır. Doğru beslenmeyle desteklenmeyen spor çalışmalarında yağ yakmanız mümkün değildir.
Bu detaylara dikkat ettiğiniz sürece kolayca sağlıklı şekilde kilo verebilirsiniz.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla