Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 15.Ocak.2018, 23:34   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?


Kabak Çekirdeğinin Faydaları
Bakır, çinko ve magnezyum gibi mineralleri içinde barındıran kabak çekirdeği, içerdiği antioksidan ile vücut sağlığı açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Ayrıca sağlıklı yağlar olarak bilinen omega3 yağ asitlerini içerir. Özellikle sinir sistemi ve ruh sağlığı üzerinde iyileştirici etkisi bulunan kabak çekirdeği, prostat büyümesinden, menopoz belirtilerinin hafiflemesine kadar diğer pek çok sağlık sorunun giderilmesine de fayda sağlar. Kabak çekirdeği yüksek kalorili bir kuruyemiş olduğu için fazla tüketilmesi durumunda vücuda zarar verebilir. Bu nedenle haftada 3-4 gün bir avuç kabak çekirdeği yemek yeterli olacaktır.
Peki mineral bakımından oldukça zengin kabak çekirdeğinin vücudumuza ne gibi faydaları var;İçerdiği magnezyum ile kalp sağlığını korur ve kan basıncını düzenler.Bağışıklık sistemini güçlendirir ve cinsel fonksiyonları artırır.
  1. Vücuttaki çinko eksikliğini gideren kabak çekirdeği soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.
  2. Omega3 sayesinde şekeri dengeler, kolesterolü düzenler ve damar tıkanıklığını önler.
  3. Kanser, iltihaplanma, prostat hastalıkları ve diğer birçok ciddi hastalıklara karşı korunmayı sağlar ve vücut direncini artırır.
  4. İçerdiği antioksidan ve lifler sayesinde karaciğeri korur.
  5. Akşam tüketilen kabak çekirdeği vücudu dinlendirir ve düzenli uyumamıza yardımcı olur.
  6. E vitamini sayesinde cilt gençleştirici ve yenileyici özelliği bulunur.
  7. Günlük tüketildiğinde kabızlık probleminin giderilmesinde fayda sağlar.
  8. Özellikle çocuklarda zihinsel gelişim için faydalıdır.
Bunun dışında marketlerdeki paketlenmiş ve işlenmiş kabak çekirdekleri yerine eve aldığınız kabakların içerisindeki işlenmemiş doğal kabak çekirdeklerini tüketmek daha yararlı olacaktır.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla