Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 25.Mart.2017, 20:13   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Yeni Doğan Koliği Nedir?

YENİ DOĞAN KOLİĞİ HAKKINDA
Bilinçli anne ve babaların günümüzde artması yeni doğan hastalıklarının daha çok farkında olmamızı sağlamıştır. Öyle ki yeni doğanda karşılaştığımız kolik de bu nedenle olsa gerek son günlerde karşımıza her yerde çıkmaktadır. Peki bu Yeni Doğan Koliği Nedir? Gelin hep birlikte bu konunun üzerinde duralım.
Yapılan araştırmalara göre Yeni Doğan Koliği Nedir? sorusuna nerdeyse her anne baba yanıt aramaya çalışıyor. Kolik yeni doğan bebeklerin %10-30’unda ilk üç ayda görülmektedir.
Bebek 3-4 haftalıkken başlar, 4. ayına kadar devam edebilir. Her beş bebekten birinde bu durum görülürken, akşamüstü başlayıp uyuyana kadar süren aşırı ağlamalar yeni doğan koliği olarak adlandırılmaktadır. Yeni doğan koliğiyle karşılaştıysanız bunun tedavisinin olmadığını da bilmelisiniz.



Kolik ağlamaları sonucu oldukça çileden çıkan anne babalar, çözümü kendilerini türlü yolları deneyerek buluyorlar. Örneğin; bebeğe bitki çayı içirmek gibi.
Bu sadece ebeveynlerin kendini rahatlatma çabasıdır. Yapmanız gerekenleri kısaca şu şekilde sıralamak mümkün olabilir.
Ağladığı zaman onu kucağınıza, yüzü omzunuza bakacak şekilde, alıp sırtını sıvazlayın ya da sakin ve sessiz bir yerde emzirin.
Altının temiz olmasına dikkat edin. Gündüz uyumasına fazla izin vermemekle beraber uyku saatlerini düzenlemeye çalışın. Bebek arabasında onu sallamak ya da farklı müzik türleri dinletmek de işinize yarayabilir.
Yeni Doğan Koliği Nedir? sorusuyla karşılaştıysanız yukarıda okuduklarınızı denemeniz size yardımcı olacaktır
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla