Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 20.Mayıs.2016, 23:06   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Ev Yapımı Oje Çıkarıcı



Tırnak cilaları tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Daha sağlıklı ve doğal olması için evde kendi oje çıkarıcınızı hazırlayıp, kullanabilirsiniz.

Oje çıkarıcı tarifi ve uygulanması


1. Bir cam kavanozun içine 8 damla kadar hintyağı damlatın ve sonra 2 damla kadar aseton damlatın. Her ikisini ucuna pamuk sarılı bir çubukla iyice karıştırın. Bu oje çıkarıcı tırnaklar ve cilt için güvenlidir.

2. Hazırladığınız bu karışımı pamuklu çabuk yardımıyla tırnağınıza uygulayın. Her ne kadar karışımdaki aseton düşük konsantrasyonda olsa da bu cilt için tahril edici olabilir. Bu nedenle bunu sadece tırnak üzerinize uygulamaya dikkat edin. Cildinizle temas etmemesine özen gösterin. Uyguladıktan sonra 1 dk kadar bekleyin. 1 dk sonra temiz biraz pamuk parçasıyla tırnağınız iyice temizleyin.

3. Eğer oje çıkarıcınız ojeyi tam olarak çıkarmıyorsa, oldukça inatçıysa oje çıkarıcının karışımın içine 1 damla daha aseton damlatarak tekrar deneyin. Fakat karşımın içine her 8 damla yağa karşılık 4 damladan fazla aseton eklemeyin.

Asetonu tek başına tırnaklarınıza uygulamayın. Çünkü aseton oldukça tahriş edici ve sert bir kimyasaldır. Eğer yağla karıştırılmazsa tırnaklara zarar verebilir.

Aseton ayrıca yanıcı bir maddedir. Ateşten uzak bir yerde uygulamalısınız. Aseton uygulanırken odanın iyice havalandırın.

Asetonla yapacağınız karışımlarda asetonu bir seferde ok fazla kullanmayın. Uyguladığınız karışımı tırnaklarınızdan silmek için çok fazla beklemeyin. Çünkü aseton toksik bir etki yaratabilir ve iç organları etkileyebilir. Uzun süre aseton kokusuna maruz kalındığında ise solunum yolları olumsuz etkilenebilir.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla