Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 12.Şubat.2016, 21:41   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Davutoğlu’yla da görüştü iddiası

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in, “eleştirel” çıkışlarının hemen ardından Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bülent Arınçla gerçekleştirdiği iki sürpriz görüşme, siyasi arenada “heyecan” yaratırken, Ak Parti kulislerini de hareketlendirdi.






“Gül’ün öncülüğünde yeni bir parti oluşumu için harekete geçildiği”, “Erdoğan’ın parti içindeki gerilim konusunda Gül’den ‘arabulucuk’ yapmasını istediği”, “Gül’ün Erdoğan’dan önce İstanbul’da geçtiğimiz haftalarda Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüştüğü”, “Erdoğan’ın, Gül’ü sahaya çekerek Başbakan’a mesaj verdiği” kulislerde dillendirilen iddia ve yorumlar arasında yer aldı. Gül’e yakın kaynaklar, “arabulucuk” ve “yeni parti” iddialarını kesin bir dille yalanladı. Arabulucuk konusunda, “İki düşman taraf söz konusu değil ki arabulucuk olsun” ifadesini kullanan Gül cephesi, yeni partinin de söz konusu olmadığını vurguladılar.


‘Dostlar buluşmasıydı’
Arınç’ın ev sahipliğinde yemeğe katılan bir isim ise, gelişmelere ilişkin Milliyet’e şunları söyledi:
“Sayın Erdoğan ve Gül birlikte yemek yemişler. Onların kadim dostulukları malum. İnişler, çıkışlar, zikzaklar olabilir. Ardından Sayın Gül’ün de katılımıyla Sayın Arınç’ın evinde biraraya geldik. Siyasetçi olarak orada beş kişiydik. Bu yemek için ‘Yeni partinin işaret fişeği mi?’ şeklinde spekülasyonlar yapılıyor. Hayır. Tamamen bir dostlar buluşmasıydı. Kaldı ki biz ısrarla altını çizerek şunu söylüyoruz; ‘Biz bu partinin bırakın fidelerini dikmeyi, tohumlarını, çekirdeklerini ektik. Biz bu partinin asli unsurlarıyız’. İkazlarımız tamamen yapıcıdır. Partimiz adına bazı eleştirilerde bulunabiliriz. Bundan kimsenin gocunmaması lazım. Bu yemeğe de farklı anlamlar yüklememek lazım.”

‘İki tarafı da uyardı’
Ak Parti kulislerinde ise Gül’ün görüşmelerinde her iki tarafı da, “uyardığı” konuşuluyor. Gül’ün her iki görüşmede de, “Hepimiz aynı gemideyiz. Aynı davanın insanlarıyız. Terör ve dış politikadaki konular ciddi sorunlar ve gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur. Trollerin yaptıkları ne kadar yanlışsa basın üzerinden konuşmak da o kadar yanlıştır” uyarılarını yaptığı belirtiliyor. Parti içinde, Arınç ve arkadaşları ile Erdoğan arasındaki ilişkinin bundan sonraki seyrinin Erdoğan’ın tutumuna bağlı olacağı yorumları yapılırken, “iki taraf da pozisyonu koruyor” değerlendirmesi dillendiriliyor.
Gül ile Arınç’ın evindeki yemekte görüşen eski bakanlarlarla görüşen bazı eski ve mevcut milletvekillerinin, “Parti içinde görüşlerimizi dile getirebileceğimiz bir zemin bize bırakılmadı” yakınmasında bulundukları, buna karşın kendilerine, “Gidin görüşlerinizi yüzyüze konuşun” tavsiyesinde bulunulması üzerine ise, “Biz zamanında onu da yaptık. çizik yedik” yanıtını verdikleri öğrenildi.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla