Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 09.Şubat.2016, 18:24   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Demir içeren sebze ve meyveler



Demir vitamini olan sebze ve meyveler, demir vitamini nelerde bulunur, demir vitamini hangi besinlerde bulunur, demir bulunan sebze ve meyveler, demir bulunan gıdalar…
Demir Hangi Besinlerde Bulunur?

Kansızlık özellikle çocuklarda, gebe ve emzikli kadınlarda sıklıkla ortaya çıkan bir durumdur. Demir eksikliğinden kaynaklanan bu durumu aşmak için demir içeren besinler tüketilmeli. Peki hangi gıdalar demir içerir? Şimdi demir içeren yiyeceklere göz atalım.
Sebzeler: Maydanoz, ıspanak, kıvırcık lahana, pırasa, bezelye, kırmızı yapraklı marul, limon otu, roka, pazı, patates, Yonca yaprakları, Kuşkonmaz, Yeşil yapraklı marul, Havuç, Enginar, Karnabahar, Bezelye, enginar
(Kurutulmuş) Meyveler :Kayısı, armut, incir, elma, kuru domates, kuş üzümü, kuru üzüm, hurma, erik
Taze Meyveler: C vitamini içeren meyveler (portakal, mandalin, limon, kivi), dut, yaban mersini, çilek
Kurutulmuş Baharatlar: Kekik, kuru fesleğen, karabiber, dereotu, nane, kekik, defne yaprağı, kişniş, fesleyen, biberiye, zerdeçal, Hindistan cevizi
Et, Balık ve Deniz ürünleri : Ciğer, hindi eti, tavuk bacağı ve göğsu ( kızartma ), kırmızı et, böbrek, hamsi, sardalya, tuna balığı, pisi balığı, istiridye, midye, havyar, karides, tarak, uskumru, deniz yosunu
Tahıllar: Mercimek, arpa, bulgur, kahverengi pirinç, yulaf, buğday
Kakao, siyah çikolata, pekmez, tahin, fıstık ezmesi, yumurta, akçaağaç şurubu yüksek oranda demir içerir.
Bunların haricinde de morel mantarı, sarmısak, börülce, tofu, zeytin, fasülye çeşitleri, susam, karpuz çekirdeği, kabak çekirdeği, ayçiçek, fınfık, fıdtık, kestane, badem
* Her öğünde bol limonlu yeşillikler ve bu yeşilliklerden oluşan karışık bir salata, demir emilimi artırır. Yumurta tüketilirken yanına taze sıkılmış portakal veya greyfurt suyu tercih edilmesi, yumurtadaki demirin daha fazla emilmesini sağlar.
Çay ve kahveyi ara öğünlerde tüketmek gerekir. Özellikle çayda bulunan fitat vetanenlerin demir emilimini azaltmamaları için, çayı açık ve limon sıkarak içmekte yarar vardır.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla