Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 19.Kasım.2015, 22:50   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Daha Hacimli Kirpikler İçin

Daha hacimli
Daha uzun, daha dolgun ve daha kıvrık kirpikler için hem kullandığınız maskaranın rengi, hem maskaranın fırçası önemlidir. Maskaranın sürüldüğü kirpiğe birebir uyması, rengin eşit olarak dağılması, her kirpiğin eşit olarak kavranması gerekir. Aksi halde kirpikler birbirine yapışır ve maskara akar.
Rengin önemi
Siyah, klasik maskara rengidir. Ne kadar yoğun sürerseniz o kadar parlar ve alımlı durur. Açık bir ten ve açık renk göze sahip olanlarda kahverengi maskara saha anlamlı durur. Makyaj uzmanları özellikle sarı kirpiklerde kahverenginin daha doğal durduğunu ve mavi göze yakıştığını söylüyorlar.
Eğer kahverengi gözlere sahipseniz, koyu mavi ve mor tonları çok gizemli görünür. Koyu bir lila ise, yeşil gözleri daha ışıltılı yapar.
Yay gibi kirpikler
Size çok klasik gelebilir ancak kirpik maşası ile kirpiklerimizde istediğiniz hareketi sağlayabilirsiniz. Önemli olan kirpik maşasını maskaradan önce kullanmanız. Aynanın karşısına geçin ve çok hafif bastırın. İçinizden 50’ye kadar sayın ve açın. Daha kuvvetli bir etki istiyorsanız ve kirpikleriniz daha yoğun ise, bu işlemi yapmadan maşayı biraz föne tutun. Eğer maşayı düzenli olarak biraz alkol veya göz temizleyicisi ile temizlerseniz, kirpikleriniz maşaya yapışmaz.
Sürme tekniği
Aynanın karşısına geçin be göz kapaklarınızı yarı kapalı tutun. Kirpiklerinize önce bir kere yukarıdan aşağıya maskara sürün. Sonra kirpiklerinize paralel olarak tuttuğunuz maskara fırçasını, kirpiklerinizin altından dibe doğru zik zak hareketiyle sürün. Böylelikle hem renk olarak koyulaşacak, hem daha dolgun görünecektir.
Eğer maskarayı önce kirpiklerinizin ucuna sürerseniz, sonra ne yaparsanız yapın iyi bir etki yaratamazsınız. Fırçayı dipten uca doğru sürerken, fırçayı yukarı doğru çekin. Güçlü bir etki için maskarayı birkaç kat sürün. Özellikle dış yarıya sürmeniz seksi bir bakış kazandıracaktır.
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla