Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 05.Ağustos.2015, 19:05   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Koç: O masada samimiyet vardı



CHP Sözcüsü Haluk Koç: "O masada bir samimiyet sergilenmiştir. Ben huzurunuzda AKP heyetine teşekkür etmek istiyorum."



CHP Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı. İşte Koç'un konuşmasından satırbaşları:
Türkiye'de herkes huzur istiyor. Türkiye'de herkes artık kan akmasın istiyor.



Türkiye birinci sınıf bir demokrasi istiyor. Hukuk devletinin tekrar geçerli olmasını istiyor.
Bu süreçte CHP'nin çıkarları değil Türkiye'nin çıkarlarını gözetiyoruz. Ülkemizin hükümetsiz kalmamasına yönelik tavrımızı sergiledik. Davutoğlu'nun CHP Genel Merkezi'ne ziyaretinden sonra AKP ile CHP arasında bir ön görüşme başladı.
O MASADA BİR SAMİMİYET SERGİLENMİŞTİR
O görüşmeler pazartesi akşam geç saatlerde sonuçlandı. O masada bir samimiyet sergilenmiştir. Ben huzurunuzda AKP heyetine teşekkür etmek istiyorum. Fakat doğaldır o masadaki görüşmelerin geneli konusunda bir merak uyanması normaldir. Bizlerden bir açıklama olmamasına rağmen basında kendi tasarladıklarına uygun yorumlar yer almaktadır. Bunlardan bugün manşetten verilen 2 haberi yalanlamak zorunda kaldık.
Dış politika gibi, milli eğitim gibi alt başlıklar masada görüşüldü. Samimiydi, açıktı.
"AKP hazırlıksızdı bizi dinledi" gibi haberler asılsızdır. Onlar da hazırlıklıydı. Son toplantının çıkışında bir husus ifade etmiştim. Tabii ki farklı düşündüğümüz konular var. Tabii ki farklılıklar vardır ama üzerinde uzlaşılan önemli noktalar vardır. Bizler orada karar verici noktasında değildik. Bizler üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmiş bulunuyoruz. Bizler sayın genel başkanımızı günlük olarak bilgilendiriyorduk.
Hükümeti kurma görevi Sayın Ahmet Davutoğlu'nda.
Olay bundan ibarettir. Bunun dışındaki zenginleştirmeler, onun dışındaki eksiltmeler tamamen bu sürcin dışındadır. CHP olarak bu iki parti arasındaki önemli farklılıklara rağmen bu uzlaşmacı tutumu sergiledik. Bu tüm milletimizin takdirine bırakılmış bir siyasi davranıştır.
Kişisel partisel çıkarlar değil Türkiyemizin çıkarlarının ön planda olduğu bir davranış şeklini sergiledik. Türkiye'nin bu süreçte geniş profilli bir hükümete sahip olması için çaba içerisindeyiz.
PKK MUTLAKA SİLAH BIRAKMALI
Meşru siyasi aktörlerin çok daha net bir sesle teröre karşı tavır almaları gerektiği dün HDP heyetinin ziyareti sırasında açıkça ifade edilmiştir. PKK mutlaka silah bırakmalıdır. Türkiye'de huzurun ön şartıdır, açık ve nettir. Ondan sonrasında oluşacak sağlıklı bir programla, reform kararlarıyla Türkiye hem sürdürülebilir bir kalkınma hedefine ulaşabilir çok daha huzurlu yaşanabilir bir Türkiye'ye ulaşmak mümkündür.
Arkadaşlarımız Diyarbakır ve adıyaman'da ciddi bir çalışma yapmışlardır. Oradan gelen feryatlar şu şekildedir: "Bizler de huzur istiyoruz. Yeter artık kimse ölmesin. Türkiye büyüsün bizler de bu büyümeden payımızı istiyoruz."
SANDIKTAN ÇIKAN MİLLİ İRADENİN GEREĞİNİ YAPIN
7 Haziran'da sandıktan çıkan milli iradenin gereğini yapın. CHP tarafını seçmiş ve tavrını koymuştur. 7 Haziran'da sandıktan çıkan milli iradenin gerekleri için ben üzerime düşeni yapmaya hazırım demiştir.
Yurdun çeşitli yerlerinde güvenlik bölge ilanları var. Kamu güvenliğini sağlama konusunda bir takım boşluklardan doğan sıkıntılardır.
Arkadaşlarımız bu yurt bölgelerine gidip halkla, görevli kişilerle görüşüp görev yapacaklardır.
Bir siyasi partinin görevi budur. Gölgede oturup çözümsüzlük önermek değildir. Zor zamanlarda elini taşın altına sokmaktır. İstememek, ret etmek, kabul etmemek yapıcı değildir. Millete de hizmet etmez.
AKP kendi iç siyasi değerlendirmesini ne zaman tamamlarsa görüşmeye hazırız.
CHP'nin tüm tavrı olumluku noktasındadır. Türkiye'deki sorunların çözümü noktasındadır. CHP milletin huzuruna alnı ak çıkabilecek tek partidir.

buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla