Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 19.Şubat.2015, 20:24   #1
buse
Senior Member
 
buse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: 10.Kasım.2014
Mesajlar: 23,045
Standart Güneş lekelerinden armutla kurtulun




Yaz aylarının korkulu rüyası olan güneş lekeleri için en doğal çözümün "armut" olduğunu ifade eden Güzellik ve Cilt Bakım Uzmanı Cemile Gülsüm Kayacı, bu meyvedeki alfa arbutin maddesinin cilt lekelerinin yok edilmesinde çok etkili olduğunu söyledi.

Cilt rengini düzenliyor

Cemile Gülsüm Kayacı, güneş lekeleri için armudu önerdi. Armutta alfa arbutin maddesinin bulunduğunu belirten Kayacı, “Arbutin aktif maddesi ayı üzümü (uva ursi), kış sümbülü, armut ve dut ağacı gibi bitkilerden elde edilen ve ciltte renk açıcı olarak kullanılan doğal bir aktif bitkidir. Cildi beyazlatmak ve ciltte oluşan renk değişikliğini ortadan kaldırmak için kullanılmasını önermekteyiz. Ciltteki fazla melanini inhibe ederek cildin renk ayrışmalarını kısa sürede (8-12 hafta) azaltır. Leke ya da hiperpigmentayon tedavisinde etkili aktiflerden biridir. Cilde uygulanmasından hemen sonra enzimlerle birleşerek fazla tyrosin oksidasyonunu engeller. UV ile oluşan pigmentasyonda da etkili olduğu klinik olarak ispatlanmıştır” diye konuştu.
Nasıl kullanılmalı

Alfa arbutin maddesi ile leke açılmasının 8-12 hafta sürebileceğini kaydeden Cemile Gülsüm Kayacı, bunu kullanırken mutlaka gündüzleri güneş koruyucu kullanılması gerektiğini ifade etti. Kayacı, armudun cilt lekelerini gidermede nasıl kullanılacağını da anlattı:
“Armudu dilimler halinde yüzümüzde 10-15 dakika tutabiliriz. Püre yapıp maske ya da peeling gibi de uygulayabiliriz. Ben daha çok püre halinde yüze yedirilerek yapılan uygulamaları tavsiye ediyorum. Gece uyumadan önce yapılması daha etkili olur. Çünkü cilt gece 23.00 ile sabah 04.00 arası yenilendiğinden gece yapılan uygulamalar daha etkili olmaktadır. Düzenli uyku, sağlıklı beslenmek , bol su içmek, spor yapmaya dikkat edersek sağlıklı bir yaşam sağlıklı güzel bir yüze sahip olabiliriz. Bu noktada yaz ayları geldi su içmeyi asla ihmal etmeyelim su cildin en temel ihtiyaçlarındandır. Sadece yaz aylarında değil yaz kış yeteri kadar su içmemiz gerekir.”
buse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla